До мене вже рекомендували, але можна подивитись "Альянс сірокрилих" ("Альянс пепельнокрылых", "Haibane Renmei"). Аніме дуже ніжне, світле, позитивне, і практично без анімешних штампів, при цьому навіть після перегляду залишається певна таємничість, так як усіх таємниць нам не розкривають.
Із серіалів подовше, трошки фентезі і трошки про самураїв, але теж дуже добре та гуманне аніме: "Хранитель Священного Духа" ("Guardian of the Sacred Spirit", "Seirei no Moribito")
Звісно, аніме "Навсікая із долини вітрів" ("Навсикая из долины ветров", "Nausicaa of the Valley of Wind") - за Тюшиними оцінками - дуже позитивне та щасливе аніме - у будь-якому разі варто перегляду.
Ну і концентрат позитиву - Мій сусід Тоторо ("My Neighbour Totoro", "Tonari no Totoro").
До речі, "Девушка, покорившая время", одне з перших переглянутих мною аніме, здалось мені дуже "позитивним" аніме.
Іще для початківців варто сказати, щоби вони одразу звикали дивитись аніме із субтитрами і мали на увазі, що основна суть аніме заключена у серіалах.
І, напевне, вже давно треба було таку тему створювати на новому форумі. Так чи інакше, а це мало статись.
І тобі не варто дивитись Elfen Lied поки що