аргументируй.
Добре
Навіть загальновизнані аніме не обов'язково мають подобатись усім, і ті, хто могли би знайти для себе в аніме багато цікавого та захопливого, через перший невдалий досвід можуть узагалі втратити до нього будь-який інтерес, склавши при цьому не найкращу думку, яку, щонайменше, буде трохи важко змінити.
Крім того, я можу сказати: серед аніме головне - кавайність, це дуже важлива складова аніме, без неї аніме не було би аніме, а тому усі, хто хоче захоплюватись аніме, без виключень, мають любити кавай, відповідно, із самого початку вони мають проходити тест на сприйнятливість до каваю, і якщо вони полюблять найбільш яскраві і беззаперечні "кавайні анімешки", наприклад, Чобітів, то вони гідні входити до лав отаку, а інакше - дорога їм сюди закрита. Я можу сказати інакше: основна суть аніме - у почуттях героїв, те, як їх чудово передають і як нам розкривають внутрішній світ героїв, а тому, перш ніж сміти щось дивитись іще, новачок мусить подивитись (як приклад) Kimi Ga Nozomu Eien, а як він не оцінить усієї неперевершеності цього твору і його відверне від аніме узагалі - то він не тільки нелюд, його треба смажити на вічному кострі інквизиції. Я можу взагалі сказати, що аніме і хентай - неділимі речі, тому спочатку "пацієнт" має глянути пару кровожерливих яойчиків (представників не знаю). Але ж я всього цього не кажу, тому що не можна, по-перше, усіх "під одну гребінку", універсального рецепту, на жаль, не існує, і до кожного потрібен особистий підхід, і, по-друге, хто сказав, що саме твій підхід відбору новачків правильний? Ти?
Що до того, що такі люди не потрібні - то серед них, щонайменше, можуть виявитись цікаві та креативні люди. І якщо людина сама цікавиться і просить щось "миле, добре, позитивне", а ти їй ЕЛ (чи НГЕ) - ну то це явно ні в які ворота