Уткнув я таку дурість, переглянувши фільм, з перекладом, не бачивши серіалу. Але так як це було давно, коли про існування Інтернету я хіба що чув, а про серіал і гадки не мав (і про те, що фільми можна дивитись у оригіналі, хіба що здогадувався), то мене можна пробачити. Тепер, переглянувши серіал, я зрозумів, наскільки то була невдала ідея. Втім, на щастя, сюжет я майже повністю забув - у пам'яті залишились хіба що сцени боїв Рівер - вони мене дуже сильно тоді вразили і закарбувались у пам'яті.
А серіальчик таки сподобався. І хоча є деякі штампи і недоліки, але я старався не особливо зважати на них, так як достоїнств у цього чудового серіалу набагато більше. Отримавши масу задоволення від перегляду, після фільму тепер лише сум і смуток від усвідомлення того, що побачити продовження вже наврядчи судилося, і повна відсутність бажання дивитись щось інше...
До речі, у мене ось питання виникло: коли у місії Сереніті під час пограбвання банку (чи чого там) на місто нападають пожирателі, капітан говорить охоронцю зачинити весь персонал і відвідувачів у сховищі, і, як ми пізніше дізнаємось із новин, лише їм вдається врятуватись. Але той потенційний "герой", на якого іще до цього вказала Рівер, чомусь не спускається із усіма, а замість цього намагається наздогнати Мул, і капітан змушений скинути його (замість грошей), аби той не створював перегруз, і пристрелити, щоби йому не випала на долю ще важча участь. Власне питання: а якого чорта він побіг на вулицю, а не в сховище? Йому що, жити набридло? Чи він хотів приєднатись до команди, яка вкрала всі гроші? І це при тому, що перед цим він готовий був геройствувати